Udruga HERA Križevci 15. svibnja, 2014. godine povodom Međunarodnog dana obitelji obilježava 10 godina rada Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja. Savjetovalište je započelo s radom 8. svibnja, 2004. godine.

Na obilježavanju, koje će se odvijati u maloj podrumskoj dvorani Hrvatskog doma s početkom u 13.00 h, od strane stručnih suradnica u Savjetovalištu bit će predstavljen pregled njegova dosadašnjeg rada. Sanja Cesar iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI, Zagreb), predstavit će projekt “Isključi nasilje – Prevencija nasilja u vezama mladih” u okviru kojega će govoriti o razlici nasilja u vezama i nasilja u obitelji. Grupa učenika i učenica iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, Srednje škole “Ivan Seljanec”, Križevci i Srednje škole Vrbovec govorit će o nasilju te predstaviti akciju “REAGIRAJ”.

Za završni dio obilježavanja 10 godina rada Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja Udruge HERA predviđena je dodjela zahvalnica te u izvedbi Križevačkih mažoretkinja plesna točka “Break the Chain”, nastala u sklopu obilježavanja V – day-a i plesnog ustanka One Billion Rising.

Comments are closed.