U okviru projekta Nasilne veze su bez veze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima, u utorak 7. lipnja 2016. godine u 13 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima odrganizacija CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje organizira okrugli stol “Nasilne veze su bez veze” – “Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima”.

Svrha događaja je osigurati bolji protok informacija između institucija i lokalnih zajednica u području nasilja u partnerskim odnosima mladih i unaprijediti provođenje preventivnih programa u KKŽ.

Na okruglom stolu će o radu i suradnji institucija, OCD-a i lokalnih vlasti u  prevenciji nasilja u vezama mladih govoriti: Kristina Frtalić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci;

Valerija Golubić, službenica za mololjetničku delikvenciju  Policijske uprave Koprivničko-križevačke; Dario Car, predsjednik Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije; Mladen Tenodi, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Križevaca; predstavnik/ca Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije; Sanela štubelj, prof.psihologije Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga Križevci, psihologinja u savjetovalištu za žrtve nasilja udruge HERA: Petra Balija, učenica 2.b razreda Gimnazije Fran Galović Koprivnica; Kristina Donč i Nikolina Boci, učenice Srednje Gospodarske škole Križevci; Jelena Rengel i Adriana Lauš, učenice Strukovne škole Đurđevac.

Moderati/ce okruglog stola su Katarina Grivić i Dino Varga, učenici Srednje gospodarske škole Križevci.

Učenici i učenice srednjih škola će govoriti o potrebi ojačavanja uloge mladih u radu na prevenciji i predstaviti aktivnosti koje su provodili/e i koje su se pokazale učinkovite u  prevenciji i sprječavanju nasilja u partnerskim vezama mladih.

Na okruglom stolu će biti predstavljene aktivnosti provedene u okviru projekta, uključujući i prezentaciju brošure za mlade i kratkog filma na temu kvalitetnih i štetnih veza u kojem sudjeluju učenici i ičenice partnerskih škola na projektu.

Okrugli stol je dio projekta Nasilne veze su bez veze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima. Projektom  se doprinosti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Isto tako se doprinosi unaprjeđenju suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Projekt se provodi na nacionalnom nivou kroz edukaciju stručnjaka i stručnjakinja, a aktivnosti osnaživanja usluga psihosocijalne pomoći, edukacija vršnjaka/inja i njihov rad na prevenciji u školama i osnaživanje suradnje različitih dionika provodi se u Koprivničko – križevačkoj županiji u partnerstvu CESI,  Udruge Hera, Srednje gospodarske škole Križevci i Strukovne škole Đurđevac.

Comments are closed.