U okviru programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti, CESI – Centar za edukaciju, istraživanje i savjetovanje, u svibnju 2015. provodi besplatne jednodnevne radionice namijenjene ženama koje žele pokrenuti posao ili su ga tek pokrenule, a nedostaje im podrška i savjet. Radionice su osmišljene od strane Inova Consultancy iz Velike Britanije, čije treninge su prošle CESI trenerice koje sada provode radionice u Hrvatskoj kroz partnerski projekt BADGE.
BADGE projekt (Trening i edukacija žena poduzetnica) namijenjen je ženama, i to poduzetnicama – početnicama, koje su često višestruko diskriminirane: i zbog spola, i zbog porijekla. Neke su iz ruralnih područja, neke su osobe s invaliditetom, neke su samohrane majke, neke su pripadnice manjina, neke smatraju premladima ili prestarima, u usporedbi s tipičnim poduzetnikom. Kroz projekt će se postojeći inovativni program podrške, koji je razvijen kao alat za poslovne savjetnike/ce, prilagoditi za rad s višestruko diskriminiranim ženama koje pokreću svoj posao, a glavni mu je cilj osnažiti ih za daljnji rad i pokretanje vlastitog posla.
Teme radionica bit će:  “Jesam li spremna pokrenuti svoj posao?” i “Kako pokrenuti i voditi posao kada ste dugotrajno nezaposleni?”, a održat će se 4. i 5. svibnja.

Sve zainteresirane osobe se mogu javiti putem prijavnice koja se nalazi na sljedećoj adresi – link ili na kontakt anamarija.tkalcec@cesi.hr

Comments are closed.