Udruga Bijeli krug Hrvatske međunarodna je udruga čija je osnovna djelatnost pružanje besplatne pravne i psihološke pomoći i podrške žrtvama kaznenih djela i drugih oblika nasilja. Udruga je kroz rad sa ženama žrtvama nasilja spoznala da su te žene nerijetko nezaposlene i materijalno ovisne o nasilniku te je to jedan od osnovnih razloga zbog kojih ostaju u zajednici sa zlostavljačima. Upravo je iz tog razloga u planu udruge pokretanje radionice ciljanog opismenjavanja s ciljem snalaženja na tržištu rada poput informatičkog opismenjavanja, radionice osnova poduzetništva i slično.

Udruga također planira organizirati grupe podrške ženama žrtvama nasilja kao efikasan način samopomoći. Na grupnim sastancima ženama žrtvama nasilja bit će omogućeno da međusobno podijele životna iskustva, osjećaje i razmišljanja, u toploj, nekritičnoj atmosferi uz stručno vodstvo dvije voditeljice, psihologice i socijalne pedagoginje.

Grupni susreti održavat će se jednom tjedno u prostorijama udruge na adresi Ljudevita Posavskog 14 u Splitu, a radi formiranja grupa iz Bijelog kruga Hrvatske pozivaju sve zainteresirane da im se jave na broj telefona 021/783-449 od 9 do 13 sati ili na e-mail adresu: bijeli.krug@gmail.com.

Comments are closed.