Ciklus interaktivnih predavanja zamišljen je kao priprema mladih ljudi, željnih rada na sebi i svojem odnosu, za ispunjavajuće i zadovoljavajuće intimne romantične odnose. Polaznici i polaznice su kroz 10 predavanja u 10 tjedana dobili temeljno znanje potrebno za kvalitetan i sretan intimni romantični odnos.
Interaktivno predavanje namijenjeno je mladima koji će ući ili su već ušli u „ozbiljan“ intimni romantičan odnos, ali i svima koji žele naučiti kako poštivati i voljeti na „zdrav“ način svojeg/u partnera/icu te što očekivati u braku/kohabitaciji/životnom partnerstvu i kako održavati vezu ili brak na zadovoljavajućoj razini.
Cilj je da polaznici i polaznice upoznaju, razumiju, zapamte te eventualno primjene najnovije znanstvene spoznaje iz domene intimnih romantičnih odnosa. Polaznici i polaznice su mogli analizirati različite definicije ljubavi, razlikovati emocije od svojih misli, ponašanja i fiziološke podloge, usporediti teorije emocionalne inteligencije, objasniti važnost osobnog rasta i razvoja, razlikovati učinkovite od neučinkovitih ponašanja prilikom osjećanja ljubomore, identificirati potencijalne probleme s kojima se susreću dugogodišnji bračni parovi, opisati manipulacije i zlostavljanja koja se mogu javiti u intimnim romantičnim odnosima, reproducirati vrste preljuba, izdvojiti ponašanja koja se mogu opisati kao pasivno agresivna, reproducirati razloge prekida intimnih romantičnih odnosa.

Comments are closed.