Psihološki centar TESA, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih te Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, organizira ciklus od 11 psiho-pedagoških radionica. Mjesto održavanja radionica bit će prostor Psihološkog centra TESA (Trg bana Josipa Jelačića 1/3) ili u prostor mjesnih samouprava u drugim gradskim četvrtima (u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb koji okuplja grupu), najčešće u terminu od 18-20 sati, jednom tjedno.

Kroz usmjereni razvoj vještina i razmjenu iskustava s drugim roditeljima, na radionicama možete dobiti pomoć u razumijevanju razvojnih faza djeteta, upoznati se s promjenama u djetetovom doživljavanju sigurnosti zbog rastave/nezaposlenosti/ konflikata/nasilja te tipičnim reakcijama djece “na van” i “na unutra”. Također, u sklopu radionice možete uvježbavati osnovne komunikacijske vještine slušanja i govorenja u uspostavljanju i održavanju dobrih odnosa s djetetom/partnerom, upoznati tehnike postavljanja ograničenja na nenasilan način i razvijanje vještina u izbjegavanju kruga negativnog odnosa, ustrajanjem na nadzoru i toplini odnosa bez obzira na djetetovo ponašanje. Korisnici cjelokupnog projekta su roditelji iz cjelovitih i samohranih obitelji kojima je određena mjera nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi te roditelji u postupku razvoda.

Sudionici/e se uključuju u program na temelju procjene i preporuke stručnjaka iz Centara za socijalnu skrb, no moguće je i uključenje na vlastitu inicijativu prijavom na e-mail adresu psiho.centar@tesa.hr.

Comments are closed.