Hrvatsko debatno društvo poziva sve zainteresirane na javnu debatu koja će se održati u sklopu umjetničke izložbe studenata/ica Likovne akademije 9. ožujka, 2015. godine.
Javna debata će se održati u Kući Europe u Zagrebu (cesarčeva 6) s početkom u 12.45 sati. Dan žena je tema umjetničke izložbe.

U okviru Dana žena, srednjoškolski debatanti i debatantice održat će i debatu na tezu “Treba poboljšati pravni status žena u društvu”.

Uz izložbu i debate, bit će proglašeni i pobjednici/e Foto natječaja “Dan žena kroz fotografiju”, koji je organiziran od strane Hrvatskog debatnog društva za sve osnovnoškolce i srednjoškolce Grada Zagreba. Najbolje fotografije, prema mišljenju stručnog žirija, bit će izložene u sklopu izložbe.

Tema godine Hrvatskog debatnog društva su prava žena. Na debatnim turnirima učenici i učenice su debatirali na broje teze iz područja prava žena. Javna debata koja će se održati 9. ožujka dio je ovo ciklusa kojem je želja osvijestiti među mladima problematiku o pravima žena te položaju žena u društvu.

Više informacija može se pronaći na sljedećoj adresi: link.

Comments are closed.