Nakon dva mjeseca kampanje Fond #SPASIME objavio je da su uz pomoć građana/ki i tvrtki prikupili točno 396 088, 47 kuna. U humanitarnoj akciji ukupno je sudjelovalo 10 tvrtki i gotovo 37 tisuća građana/ki.

Podsjetimo, fond #SPASIME osnovan je za pomoć i zaštitu žrtava nasilja. Prikupljena sredstva iskoristiti će se za ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć žrtvama.

Uvjet za dodjelu financijske pomoći Fonda je kontaktiranje Zaklade SOLIDARNA i prijava nasilja policiji ili Centru za socijalnu skrb, odnosno spremnost da se nasilje prijavi nadležnim institucijama.

Kako ne bi došlo do zloupotrebe situacije, prijava mora ispuniti određene uvjete. Neki od uvjeta su:

– da se Zakladi obrati žrtva ili roditelj/skrbnik ako je dijete žrtva

– da osoba nema drugih izvora financijske i stručne podrške da napusti nasilnu obiteljsku situaciju

– osoba ne ispunjava uvjete za druge socijalne pogodnosti javnih tijela Republike Hrvatske

– osobi nije dostupna adekvatna pomoć i zaštita u potrebnom roku putem službenog sustava.

Donirati je moguće pozivom, uplatom na račun ili online. Građani/ke već od početka lipnja mogu pomoći pozivom na broj telefona 060 9003, a omogućene su i izravne uplate na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 i donacije putem stranice Indiegogo (https://igg.me/at/fond-spasime). Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X. Akcija prikupljanja sredstava trajat će do kraja srpnja 2019.

Comments are closed.