Psihološki centar TESA organizira trodnevni seminar interaktivnog oblika (radionice) na temu Vršnjačko nasilje: prevencija, zaustavljanje i pomoć. Edukacija će obuhvatiti teorijeske sadržaje kao što su: značajke vršnjačkog nasilja i razlike od drugih nasilnih ponašanja te njegove posljedice, karakteristike i potrebe učenika koji su žrtve vršnjačkog nasilja – kako im pomoći, karakteristike i potrebe nasilnih učenika – tehnike rada s nasilnim učenicima, načini prevencije u školi, razredu i na individualnom nivou, učinkovite mjere sprječavanja i zaustavljanja, rad s razredom: jačanje kohezije, empatije, razvoj odgovornosti, pozitivne discipline, rad s roditeljima, poticanje i održavanje suradnje, individualni i grupni rad.

Naglasak je na praktičnom radu i iskustvenom učenju tijekom kojih sudionici/ce uvježbavaju primjenu stečenih znanja i tehnika kroz interakciju i konkretne vježbe. Koristit će se različite metode rada (igranje uloga, rad s asocijativnim kartama i drugim kreativnim materijalima, diskusija, rad na problemima u malim grupama, vježbe u paru ili maloj grupi te supervizirana aktivnost).

Sudionici će nakon svakog susreta dobiti teorijske sažetke sa seminara, različite materijale korisne za individualni i grupni rad s učenicima i roditeljima kao i popis preporučene literature za čitanje. Cilj edukacije je razviti kompetencije kod sudionika za prepoznavanje svih oblika vršnjačkog nasilja, upoznavanje s učinkovitim metodama prevencije i zaustavljanja nasilja te načinima pomoći učenicima koji trpe ili provode vršnjačko nasilje, njihovim roditeljima i razredima.

Edukacija će se održavati u prostorijama Psihološkog centra TESA (Trg bana Josipa Jelačića 1/III, Zagreb), od 27.-29. svibnja 2015., od 9,00 do 17,00 sati. Kotizacija za cjelokupnu edukaciju iznosi 1.350,00kn (450 kn po seminaru), a broj polaznika je ograničen. Prijavnicu za edukaciju možete poslati na e-mail: psiho.centar@tesa.hr, a za sve dodatne informacije možete se javiti voditeljici Tanji Dejanović Šagadin mailom na psiho.centar@tesa.hr  ili na tanjadsagadin@yahoo.co.uk te telefonski na 091/549 40 23.

Comments are closed.