„Širenje područja borbe“ emisija je Radio Studenta koja se bavi ljudskim pravima, civilnim društvom aktivizmom i prosvjedima. Emisija je nastala na inicijativu nekoliko djevojaka sa studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti koje su odlučile proširiti frontu te ukazati na drugačiji pogled na svijet, predstaviti teme, događaje i osobe koje su nedovoljno zastupljene u mainstream medijima, ukazati na alternativna rješenja i upoznati slušatelje i slušateljice s događajima vezanima za civilno društvo. Emisiju uređuju Svjetlana Knežević i Maruška Mileta, a pripremaju Sara Jerman i Andreja Pančur.

Širenje područja borbe emitira se svaki petak od 11.00 do 15.00 sati i ovog petka, 19.travnja 2013. godine gost emisije je Desa Kolesarić, autorica brošure Mitovi i činjenice te predsjednica “SOS telefona”, jedne od najaktivnijih, najpoznatijih i najcjenjenijih nevladinih udruga u Virovitičko-podravske županije. Desa Kolesarić govorit će o telefonskim pozivima u pomoć koje su uputile zlostavljane žene te iz kojeg razloga su žene u 21.stoljeću jednako stigmatizirane, uplašene i u nemogućnosti potražiti pomoć. Također, dotaknut će se teme je li nasilje privatna stvar.

Širenje područja borbe emitira se svaki petak u 11 i 15 na 100,5 na području Zagreba ili putem web streama www.radiostudent.fpzg.hr.

Comments are closed.