Inicijativa “Gdje je ovdje ljubav?” organizirala je 22. rujna, 2014. godine flash mob na Trgu bana Jelačića s početkom u 20 h koji su izveli/e plesači i plesačice plesnog studija Atomic Dance Factory.

Flash mob održan je povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, a cilj akcije je ukazati na društveni problem zlostavljanja u vezama i poslati pozitivnu poruku uz promociju umjetnosti i stvaralaštva.

Flash mob je skupina ljudi koja se iznenada sastaje na dogovorenom mjestu, izvede neobični i naizgled besmisleni performans u kratkom vremenu, a zatim se raziđu.

Inicijativa „Gdje je ovdje ljubav” sastavljena je od studentica koje žele upozoriti na problem nasilja u vezama mladih. Inicijativa želi informirati, educirati i osvijestiti mlade, prvenstveno srednjoškolce i srednjoškolke, o problemu psihičkog, verbalnog i emocionalnog nasilja u vezama kroz različite akcije. Inicijativa je nastala u sklopu projekta Mlade žene mijenjaju svijet s ciljem osnaživanja mladih žena za aktivno sudjelovanje u društvu i promociju rodne ravnopravnosti, u organizaciji CESI – Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH i Grada Zagreba.

Osim flash moba, Inicijativa je organizirala u Zagrebu čajanku/tribinu za mlade o nasilju u adolescentskim vezama pod nazivom „Ako me voliš napravit ćeš to“ na kojoj su gostovale predavačice iz Ženske sobe – Centra za seksualna prava i Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta koje su govorile o vrstama i posljedicama nasilja u vezama mladih, seksualnom nasilju u vezama te predstavile svoja iskustva u radu na ovoj temi.

Comments are closed.