“Bilo koji oblik nasilja je neprihvatljiv”, poručili, su učenice i učenici Srednje škole Novska, upozorivši kako je nasilje “ozbiljan problem koji se tiče cijele društvene zajednice”. Svoj stav protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i protiv nasilja među vršnjacima iskazali su pjesmom, plesom, recitacijom i drugim aktivnostima.

Uključivanje u svjetske kampanje “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama / One Billion Rising Revolution” te “Dan ružičastih majica“, pogodnim programom u školi pokazali su dobru volju želeći “što snažnije poslati poruku protiv svih oblika nasilja“.

Žene i djeca gotovo svakog dana doživljavaju neki oblik nasilja pa ove kampanje imaju značaj u njegovom otklanjanju, kazala je Helena Vori, profesorica.

Kolika je važnost ukazivanja na problem nasilja i prevenciju pokazatelj su brojke, a kako bi se one smanjile, kroz provedbu kampanja protiv nasilja ističu se načini rješavanja kriznih situacija, odupiranje negativnim utjecajima, a odgovornost je na svima koji mogu doprinijeti stvaranju primjerenih zdravih uvjeta i obrazovanja.

“Dan ružičastih majica” kampanja koji su učenice i učenici prihvatili dolazeći u školu u ružičastim majicama, a uz pomoć svojih profesora pripremili su program u kojem su sudjelovale profesorice Helena Vori, Danijela Pauković i Željka Pugelnik Vuković.

Comments are closed.