U sklopu projekta Put u prosTRANStvo Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ izdala je publikaciju Transrodnost, Transeksualnost i Rodna nenormativnost. Publikacija obrađuje širok spektar tema: pitanja spola, roda, transrodnosti, interspolnosti i transeksualnosti te pruža sve relevantne informacije o samom procesu prilagodbe spola i njegovim fazama, kako kod djece tako i kod odraslih osoba. Pored ovih tekstova, publikacija obuhvaća i temu diskriminacije na osnovi rodnog identiteta i njegova izražavanja, transfobiju, nasilje kojem su trans osobe izložene u svojoj okolini te pravni položaj transeksualnih i transrodnih osoba. Kao važan izvor informacija tu se nalazi i terminologija vezana uz transrodnost i transeksualnost te vodič za razumijevanje i poštovanje transrodnih i transeksualnih osoba.

Publikacija je nastala s ciljem pružanja informacija o pitanjima važnim za transrodne i transeksualne osobe. Namijenjena je kako samim trans osobama, tako i njihovim obiteljima, prijateljima/icama, poznanicima/icama kao i svima koji/e se žele više upoznati s ovom tematikom. Također, namijenjena je i stručnim osobama kojima se transrodne i transeksualne osobe obraćaju za pomoć i podršku, psiholozima/ginjama i psihijatrima/icama te drugim zdravstvenim djelatnicima/icama. Publikacija je izdana uz financijsku podršku organizacija Mama Cash i Global Fund for Women.

Ako želite primjerak/primjerke publikacije, javite se u LORI. Također, organizacije i osobe iz Zagreba moći će primjerke uzeti i u organizacijama Zagreb Pride i Ženska soba, a u Srbiji se mogu potražiti u organizaciji Labris.

Comments are closed.