Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske nositelj je IPA 2010 projekta pod nazivom „Jačanje identifikacije žrtava trgovanja ljudima“ koji je započeo s provedbom u siječnju 2013. godine, a provodi se u partnerstvu s Republikom Rumunjskom te traje do 16. srpnja 2013. godine.

Ovaj projekt slijed je obveza Republike Hrvatske sukladno Poglavlju 24 „Sloboda, pravda i sigurnost“ a njegovi ciljevi i aktivnosti također predstavljaju i ispunjenje mjera Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima 2012.-2015. godine.

Unutar navedenog projekta jedna od značajnih aktivnosti je i provođenje treninga/seminara za ciljane skupine na temu identifikacije žrtava trgovanja ljudima, pružanja pomoći i zaštite te procesuiranja počinitelja. Navedeni seminari održavaju se na regionalnom principu te će Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina ukupno organizirati 4 treninga/seminara u Rijeci, Šibeniku-Solarisu, Orahovici i Mariji Bistrici.

Ciljane skupine koje će biti prisutne na svakom treningu su: policijski službenici/ice, državni odvjetnici/ice, suci i sutkinje, predstavnici/ice organizacija civilnoga društva, članovi/ice mobilnih timova, državni inspektori/ice rada i županijski koordinatori/ice.

 

Comments are closed.