Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, udruga S.O.S. Virovitica održat će javnu akciju s ciljem senzibiliziranja šire javnosti na ovu problematiku. Akcija će se održati u periodu od 10 do 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica).

Osim poruke da smo društvu u kojoj se nasilje ni u kojem obliku ne smije tolerirati, ovom javnom akcijom nastoji se skrenuti pažnja na veliki problem neprijavljivanja nasilja nad ženama, posebice u obiteljima gdje su počinitelji bračni ili izvanbračni partneri. Svim zainteresiranim građanima i građankama dijelit će se promotivni materijali o prevenciji i suzbijanju nasilja nad ženama te informacije o dostupnoj pomoći i podršci za žrtve nasilja kao i mogućnostima korištenja postojećih zakonskih mehanizama u slučaju nasilja

Udruga S.O.S. Virovitica poziva sve građane i građanke da se svojim dolaskom uključe u obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i daju podršku prevenciji i suzbijanju svih oblika nasilja.

Comments are closed.