Udruga S.O.S telefon i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije održat će javnu akciju povodom obilježavnja Međunarodnog dana žena. Akcija će se održati 9. ožujka u vremenu od 9 – 11h na Trgu bana Josipa Jelačića (ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica).

Cilj akcije je osvijestiti javnost o problemu neravnopravnosti žena u društvu i naglasiti probleme s kojima se žene svakodnevno susreću poput nezaposlenosti, loših radnih uvjeta i obiteljskog nasilja.

Pozivamo sve građane da se odazovu, informiraju i prisjete simbolike i značenja obilježavanja Međunarodnog dana žena. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, ali i žrtve koje su žene podnijele tokom povijesti kako bi se izborile za svoja prava. Također, potrebno je ukazati da u društvu postoji još dosta nejednakosti i imamo obavezu raditi na njihovom smanjivanju.

U sklopu akcije dijelit će se promotivni materijali, te će se razgovarati s građankama i građanima o problemima žena u njihovoj sredini s ciljem aktualizacije i promocije ženskih prava i podizanja razine svijesti o ovoj problematici.

Comments are closed.