Udruga SOS telefon – Grad Rijeka poziva sve zainteresirane na javno predavanje naziva “Mogućnosti pomoći ženama žrtvama obiteljskog nasilja” koje će se održati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke (Korzo 16). Predavanje će se održati 11. srpnja, 2014. s početkom u 17.00 sati.

Gošća predavačica bit će Anamarija Matanović, programska koordinatorica Udruge Brod – grupe za ženska ljudska prava iz Slavonskog Broda. Predavačica će širu javnost, predstavnike/ce lokalnih vlasti, Centara za socijalnu skrb, kao i organizacije civilnog društva informirati o radu Udruge Brod, te na primjerima pozitivne prakse u radu s direktnim korisnicama skloništa podignuti razinu svijesti o problematici rodno uvjetovanog nasilja.

Predavanje je sastavni dio projekta “Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena!“ kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a koji se provodi u suradnji sa Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava (Zagreb), Udrugom žena „Hera“ (Križevci), Centrom za žene „Adela“ (Sisak), Udrugom Brod – grupom za ženska ljudska prava (Slavonski Brod) i SOS telefonom – grad Rijeka.

Svi/e zainteresirani/e pozvani/e su da svojim dolaskom aktivno sudjeluju u diskusiji.

Comments are closed.