Pod sloganom Još Hrvatska ni’ propala  održan je 15. Zagreb Pride čija je središnja tema obrana izborenih sloboda svih građana i građanki Hrvatske. Ovogodišnji jubilarni Pride okupio je nekoliko tisuća ljudi, a održao se u jeku napada vladajućih na ženska i LGBT prava, medijske slobode, reformu školstva i druge aktualne probleme koje su organizatori prepoznali i istaknuli kao ključne.

Ovaj društveno-politički javni skup započeo je u 15 sati na Rooseveltovom trgu u Zagrebu ispred Mimare gdje su se okupljenima obratili članovi/ice organizacije Pridea kako bi pročitali proglas i temeljne zahtjeve.

Nakon njihovih govora nastupio je lezbijsko-feministički sastav Le Zbor te otpjevao Internacionalu, Mariju i Magdalenu, te budnicu Još Hrvatska ni’ propala s ponešto izmijenjenim i prilagođenim tekstom.

Potom su se okupljene tisuće uz bubnjeve, zviždaljke, megafone, zastave, table i transparente uputile u šetnju centrom grada prema Ribnjaku kao konačnom odredištu. Uz pojačanje interventnih policijskih jedinica, povorka je prošla bez incidenata. Na Ribnjaku je slijedio glazbeni program, a diljem parka su bili postavljeni i štandovi s majicama, hranom i pićem.

Comments are closed.