04. prosinca 2012. u organizaciji Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstva unutarnjih poslova, a u okviru kampanje „Živim život bez nasilja“ održana je u kazalištu Vidra u Zagrebu predstava „Nasilje – Za nasilje nema opravdanja“ u režiji Zijaha Sokolovića uz prigodni glazbeno-scenski nastup Matije Dedića, Luke Vidovića i benda Apokalipsa. Predstavom je obilježen završetak jedne etape ove preventivne kampanje koja je započela 2010. godine.

Svrha kampanje bila je ukazati na prisutnost i posljedice nasilja nad ženama te nasilja u obitelji u hrvatskom društvu te ojačati napore u sprječavanju i prevenciji nasilja. Aktivnosti kampanje su dizajnirane s ciljem promicanja kulture nenasilja, antidiskriminacije i tolerancije s kojom treba biti upoznata najmlađa populacija te učvršćivanje pozitivnih stavova i vrijednosnog sustava, razvijanja osjećaja suradnje i zajedničke uključenosti svih subjekata društva „zajednice koja brine“.

S porukom afirmacije nenasilja predstavi su prisustvovali zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a Louisa Vinton, načelnik PUZ-a Goran Burušić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i drugi visoki uzvanici.

Comments are closed.