Book caffe, caffe bar na adresi Hrvatske bratske zajednice 4 u  Zagrebu, u suradnji s Centrom za kreativno pisanje, pod voditeljskom palicom spisateljice i stand up komičarke Marijane Perinić započinju niz književnih večeri simboličnog naziva „Ženska priča“ koje će se održavati jedan utorak mjesečno u večernjim satima.

Gošća prve večeri 24. rujna 2013. godine bila je poznata hrvatska književnica Milana Vlaović koja je osim svoje književne karijere i poznata autorica pjesama (“Sasvim sigurna” s kojom je Vesna Pisarović nastupala na Eurosongu 2002. godine te osvojila 11. mjesto) te iza sebe ima objavljene tri knjige – “Blato”, “Bomboni od meda” i „Rašeljka i druge žene“, a ženska publika upravo obožava suptilnost i iskrenost s kojom progovara o muško-ženskim odnosima. Milani Vlaović pridružit će se i Ksenija Kušec, književnica poznata po svojim kratkim pričama, te autorica knjiga “Reci mi sve”, “Priče iz Sunčeva sustava” i “Janko i stroj za vrijeme.”

Dvanaest poznatih spisateljica, dvanaest nezaboravnih ženskih priča otkrivat će svijet književnosti u koji su svoja imena upisale: Rujana Jeger, Julijana Matanović, Milana Vlaović, Ivana Simić Bodrožić, Sanja Pilić, Merita Arslani, Milana Vuković Runjić, Lidija Dujić, Jasmina Rodić, Aleksandra Orlić, Tomica ŠćavinaSilvija Šesto.

Comments are closed.