Udruga Domino osigurala je gotovo 23 tisuće kuna za opremu i održavanje Sigurne kuće za žene žrtve obiteljskog nasilja udruge B.a.b.e. Sredstva su prikupljena povodom hrvatske premijere predstave “Sedam” koja se krajem prošle godine održala u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a u kojoj su kao glumci nastupili Jadranka Kosor, Andrea Zlatar Violić, Ksenija Pajić, Mani Gotovac, Sanja Sarnavka, Prince Wale Soniyiki i Aleksandar Stanković.

Organizatori hrvatskog izdanja predstave koja je obišla čitav svijet su Udruga Domino iz Zagreba te Švedski institut, Hedda produktion AB i Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Zagrebu. Predsjednik udruge Domino objasnio je kako se udruga uključila u međunarodni projekt “Sedam” jer su željeli da se čuje poruka o sveprisutnoj neravnopravnosti spolova u svijetu o kojoj drama progovara. Također, željelo se iskoristiti ovu priliku i vrlo konkretno pomoći ženama žrtvama nasilja u Hrvatskoj.

Sigurna kuća Vukovarsko-Srijemske županije koju vodi udruga B.a.b.e. omogućava smještaj za ukupno dvanaest žena i osmero djece, a u sklopu Kuće nalazi se i Savjetovalište za žrtve nasilja. Stručne suradnice pružaju potrebnu psihosocijalnu i pravnu pomoć kako bi žrtve što prije prevladale proživljene traume, vratile samopouzdanje i započele proces osamostaljenja.

Comments are closed.