Osim kuhanog vina, germknedli, lampica i adventskih kućica na trgu prosinac je poseban po još nečemu. To je vrijeme najvažnijeg lezbijskog događaja naših prostora – Lez Of The Year ilitiga biranja lezbijke godine, koji će se održati u petak, 22. prosinca od 21 sati u Jiggy baru.

Lez Of The Year priznanje dodjeljuje se od 2012. godine osobama, kolektivima, inicijativama, etc. koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ manjine.

Za vaše top tri favoritkinje glasujete na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji osvoje najviše glasova publike nose kući simboličnu nagradu – ove je godine to ručno izvezeno ukazanje Gospičke.

Podsjetit ćemo vas kako su proteklih godina najviše vaših simpatija pokupili/e: 2012. godine Le Zbor, Pol’ 9 kod Sabe i ZbeLeTron, 2013. godine Žen, Karla i Milka na Prideu i Autovci, 2014. godine Marina Milković, Zemlja za nas i Vox Feminae, 2015. godine AUTovci, Nezzlezz i Libela te 2016. Espi Tomičić, Ana Brakus i Sandra Tolić.

Comments are closed.