Međunarodni dan obiteljske jednakosti (IFED) po treći puta slavi se u svijetu prvog vikenda u svibnju. Inicijativu za obilježavanje ovog dana pokrenula je Mreža europskih LGBTQ obitelji (NELFA) kako bi podigla društvenu svijest o potrebi za ostvarivanjem jednakosti svih obitelji i za stvaranjem pravnog okvira gdje će LGBTQ obitelji imati jednaku pravu zaštitu i jednaka prava kao i heteroseksualne obitelji. LGBTQ obitelji sve je više u svijetu.

Hrvatska se ove godine po prvi puta pridružuje proslavi Međunarodnog dana obiteljske jednakosti u organizaciji Duginih obitelji. Po uzoru na slične organizacije u svijetu, Dugine obitelji okupljaju LGBTQ parove i pojedince koji već imaju djecu ili bi željeli imati djecu, ali i sve LGBTQ osobe koji bi se željeli informirati o izazovima i pozitivnim stranama planiranja LGBTQ obitelji.

Dugine obitelji pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u subotu, 3. svibnja, 2014. u 19.00h na okruglom stolu “Planiranje obitelji” u prostorijama multimedijalnog instituta MaMa (Preradovićeva 18) u Zagrebu.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 4. svibnja, 2014. u 14.00h, organizirat će se piknik na Tuškancu, Zagreb, na livadi između Dubravkinog puta i Akademije likovnih umjetnosti”.  U slučaju lošeg vremena u nedjelju, umjesto piknika održat će se brunch i druženje u multimedijalnom institutu MaMa, također s početkom u 14.00 h.

Ulaz na sve događaje je slobodan, no za potvrdu dolaska organizatori mole da pošaljete e-mail na: branimir.lukic@gmail.com.

Comments are closed.