Trening “Mlade žene mijenjaju svijet” u organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) iz Zagreb održan je od 20. do 23. ožujka 2014. godine u Donjoj Stubici. Trening je dio projekta koji je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Seminar je sadržavao interaktivne radionice o distinkciji rod/spol, identitetima, ulogama, rodnim stereotipima, socijalizaciji i rodnoj neravnopravnosti. Praktični dio seminara je održala fotografkinja i aktivistkinja Ines Kotarac. Kotarac je govorila o tehničkim detaljima dobre fotografije i aktivističkim momentima u svom dosadašnjem djelovanju.

Temu cyber-aktivizam su uz predavanje i praktične savjete držale prošlogodišnje polaznice treninga “Mlade žene mijenjaju svijet” te urednice portala Libela.org, Hana Grgić i Svjetlana Knežević. Predstavile su polaznicama i inicijativu “Za rad spremne“, za koju se ideja iznjedrila na prošlogodišnjem treningu. Zadnji dio seminara je bio posvećen osmišljavanju konkretnih akcija koje ćemo provesti u naredna tri mjeseca, s ciljem osvješćivanja/educiranja šire javnosti o rodnim i sličnim pitanjima.

Sudionice seminara istaknule su kako je ovakav tip seminara upravo ono što nedostaje mladim ženama željnim društvene promjene. Konkretizacija u vidu provođenja akcija je ono što ovo iskustvo razlikuje od raznih tribina i edukacija koje se inače nude.

Održani trening dio je projekta koji je podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Comments are closed.