Povorka ponosa održava se 9. lipnja u 15:00 – okupljanje na Rooseveltovom trgu.

“Pozivamo sve da i ove godine veselo i borbeno koračaju s nama, da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da nećemo više trpjeti da nam se govori kako se trebamo osjećati, kako da se rodno izražavamo, koga da volimo ili tko čini našu obitelj. I ove godine s ponosom ćemo pokazati da smo tu i da ćemo se nastaviti boriti za naša prava, za naše obitelji, za naša radna mjesta i za naše vrijednosti!” stoji u pozivu.

Okupljanje je zakazano, kao i proteklih nekoliko godina, na Rooseveltovom trgu ispred muzeja Mimara u 15:00, a ruta je poznata: kreće se Mimare po Frankopanskoj ulici i Ilici do Trga bana Josipa Jelačića. Nastavlja se Jurišićevom ulicom do Draškovićeve te zatim prema Langovom trgu do Ribnjaka. Povorka završava u parku Ribnjak. Duljina rute ovogodišnje Povorke je otprilike 2,3 kilometra. Osobe s poteškoćama u kretanju se, ukoliko im je potrebna asistencija ili imaju dodatnih pitanja vezano za rutu Povorke, mogu javiti na timzaprajd2018@zagreb-pride.net.

Povorka ponosa održava se 9. lipnja u 15:00 – okupljanje na Rooseveltovom trgu.

Iz Zagreb Pride-a poručuju kako nakon Povorke slijedi već tradicionalna Pride Partycipacija, službeni after party ovogodišnje Povorke ponosa, i to u klubu Boogaloo.

This post is also available in: English

Comments are closed.