Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratorice, dizajnerice te ostale umjetnice i kreativke koje se izražavaju kroz crtež da se prijave na natječaj “Strašne žene”.

Natječaj je otvoren do 20. studenog, a odabrane sudionice natječaja dobiti će priliku ilustrirati prvu društvenu igru u produkciji Vox Feminae Platforme!

Natječaj je dio finalnih ovogodišnjih aktivnosti projekta “Produkcija, distribucija i afirmacija Vox Feminae Platforme”, a rezultirat će prototipom društvene igre čija će glavne akterice biti strašne žene koje portal Voxfeminae.net već godinama dokumentira u za to specijaliziranoj rubrici na portalu. Upravo stoga tražimo kreativke koje će svojim prepoznatljivim stilom i estetikom doprinijeti vizualnom pečatu konačnog promotivnog proizvoda.

Prototip društvene igre, koja će svojim konceptom staviti poznate žene iz povijesti i sadašnjosti pred aktualne i povijesne društvene izazove i probleme, biti će predstavljen krajem 2016. godine. Projekt će tako rezultirati edukativnim i zabavnim promotivnim materijalom, koji će ujedno predstaviti sposobne umjetnice, znanstvenice, revolucionarke, teoretičarke i druge ikone koje su obilježile svoje ere; ali poslužiti i kao promocija stvaralaštva domaćih ilustratorica.

Uvjeti natječaja:

– Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane ilustratorice i dizajnerice s područja Hrvatske
– Svaka sudionica natječaja prijavi mora priložiti minimalno tri gotove ilustracije ili skice strašnih žena (po jedna ilustracija svake) po vlastitom izboru s ponuđene liste. Maksimalan broj mogućih priloženih radova / strašnih žena nije ograničen.
– Format za ilustracije: .jpg, .png ili drugi adekvatni format za web prijenos. Ilustracije će u formatu obrađenom za tisak biti potrebno dostaviti nakon izbora i završenog natječaja.
– Uz priložena rješenja potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, adresu prebivališta, godinu rođenja, kontakt telefon i kratku biografiju. Poželjno, ali nije obavezno, je i kratko objašnjene koje prati predložene radove (do 1000 znakova) te link na web stranice i portfolio autorice.

– Rok prijave je 20. studenog 2016. godine

– Prijave i popratna dokumentacija se šalju isključivo elektronički na e-mail clanstvo@voxfeminae.net (natjecateljice će primiti potvrdu o zaprimljenoj prijavi u roku 48 sati)
– Isti kontakt mail dostupan je za sva potencijalna pitanja vezana uz natječaj
– Rezultati natječaja, odnosno popis odabranih autorica, bit će objavljen do 25. studenog 2016. na portalu Voxfeminae.net
– Nakon završetka natječaja, Vox Feminae tim će angažirati između 6 i 10 ilustratorica za daljnji rad na projektu
– Autorice odabranih pobjedničkih rješenja biti će pozvane na sastanak (uživo ili Skype ako adresa prebivališta nije Zagreb) na kojem će se dogovoriti daljnji nastavak suradnje i raspodjela izrade vizualnih rješenja ostalih strašnih žena.
– Nagradni fond za odabrane umjetnice i kreativke koje će doprinijeti projektu iznosi 15,000.00 kuna koji će ravnomjerno biti raspoređen na odabrane natjecateljice ovisno o opsegu zaduženja nakon sastanka. Nakon tiska prototipa krajem 2016. godine, otvorena je mogućnost daljnjeg angažmana i honoriranja.
– K-zona / Vox Feminae Platforma će odabrana rješenja tiskati na igraće karte društvene igre kao i na materijale koji će služiti promociji igre.

Projekt Vox Feminae platforme usmjeren je na širenje medijskog i otvaranje fizičkog prostora mladim umjetnicama, teoretičarkama i aktivistkinjama te odgovara na njihove potrebe nudeći im edukacije, otvarajući polja za suradnju te ih nastoji ojačati za prisutnost u javnom diskursu i za upravljanje vlastitom reprezentacijom, kvalitetom života i uvjeta stvaranja. Aktivnosti projekta provode se uz podršku zaklade “Kultura nova”.

Comments are closed.