SOS telefon – Grad Rijeka neprofitna je udruga čiji je cilj pružanje pomoći žrtvama nasilja i drugim osobama u kriznim situacijama, promicanje građanske svijesti o potrebi zaštite žrtava nasilja te širenje svijesti da je život bez nasilja jedno od temeljnih ljudskih prava. Navedene ciljeve primarno ostvaruju pružanjem pomoći putem telefona te neposrednim kontaktima sa žrtvama u Savjetovalištu. Kako bi širili svijest o navedenoj problematici, organiziraju edukativne radionice, predavanja u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te na visokim učilištima i sveučilištima, sa svrhom promicanja svijesti o uzrocima i posljedicama nasilja te o potrebi prevencije.

S time u vidu, Udruga je izdala svoje prvo online glasilo za prevenciju nasilja u sklopu trogodišnjeg programa “Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji” čiju provedbu financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

U glasilu naziva “NE nasilju” možete pročitati mnoštvo poučnih i zanimljivih tekstova koji tematiziraju nasilje i prevenciju istog te zaštitu žrtava nasilja. Uz stručne tekstove možete pronaći i neka osobna iskustva naših volonterki i korisnica Savjetovališta te književne osvrte, kao i opis projekata i aktivnosti kojima se Udruga bavi. Neke od tema o kojima možete pročitati u glasilu su: pravni aspekt zaštite od nasilja u obitelji, zlostavljanje djece u obitelji, alkohol i nasilje u vezama mladih, oblici I utjecaji televizijskog nasilja I slično.

Sve tekstove su pisale/i volonterke i volonteri Udruge te članice udruge SOS telefon – Grad Rijeka, a online glasilo može se pronaći ovdje.

Comments are closed.