Sredinom srpnja započeo je projekt “Nikad nije kasno” koji provodi Udruga Zora zajedno s partnerima Sigurnom kućom Čakovec i Centrom za socijalnu skrb sa svojom podružnicom Obiteljski centar. U sklopu projekta svi partneri će zajedno djelovati i održati razne edukativno-informacijske aktivnosti za prepoznavanje, suzbijanje i prevenciju svih oblika nasilja u obitelji u Čakovcu, Murskom Središću i Prelogu.

Samo obiteljsko nasilje ne započinje i ne završava na uzrokovanju i nanošenju fizičkih boli i ozljeda, nego se u njega ubrajaju i mnogo skriveniji načini ophođenja kao što su psihičko, ekonomsko, seksualno nasilje. U našem društvu često se samo fizičko nasilje prepoznaje i smatra ozbiljnim, dok se drugi oblici i vrste nasilja često zanemaruju. No, svi oblici nasilja u obitelji jednako su destruktivni po osobu, obitelj i društvo u cjelini.

Ciljevi projekta su informiranje stanovništva Međimurske županije o uslugama i mjestima (udrugama/institucijama) gdje mogu besplatno koristiti vezano uz zaštitu i prevenciju nasilja u obitelji, kao i prepoznavanje i prevencija različitih oblika nasilja u obitelji.

Udruga Zora, Centar za socijalnu skrb i Centar za socijalnu skrb podružnica Obiteljski centar, Sigurna kuća Čakovec  i ostali/e suradnici/e radit će s korisnicima/cama koji/e će se javljati tijekom projekta, kako bi im pružili pomoć sukladno njihovim problemima i potrebama vezanim uz obiteljsko nasilje.

Projekt podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Comments are closed.