Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. mart, razne organizacije civilnog društva i institucije diljem Republike Hrvatske organiziraju događanja vezana uz ovaj dan.

Tribina pod nazivom “Zastupljenost žena u politici i na vodećim funkcijama u gospodarstvu u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji” održat će se 7. ožujka 2014. godine s početkom u 11.00 sati u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, a u organizaciji Ureda predsjednika Republike Hrvatske u suradnji s Predstavništvom Europske komisije i Uredom za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Također će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića održati dobrotvorni koncert klasične glazbe povodom Međunarodnog dana žena, a u organizaciji Autonomne ženske kuće Zagreb. Dobrotvorni koncert će se održati 7. ožujka 2014. godine u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest (Opatička 10, Zagreb) s početkom u 20.00 sati.

U organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Manjinske ženske udruge „TEREM“ obilježit će se Međunarodni dan žena u općini Bedekovčina. Literarno-glazbena večer održat će se 5. ožujka 2014. s početkom u 18.00 sati u Srednjoj školi Bedekovčina.

Comments are closed.