U organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika, a u partnerstvu s Ženskom sobom – Centrom za seksualna prava, održan je okrugli stol naziva “Zajedno možemo više”. Okrugli stol je održan 27. svibnja, 2015. godine u Hotelu Art u Slavonskom Brodu.

Na okruglom stolu je prezentirana problematika nasilja u obitelji i nasilja nad ženama te su problematizirani načini kojima se zajednički i koordiniranim djelovanjem cijele zajednice isto može spriječiti.

U otvorenom dijelu za diskusiju i pitanja, sudionici i sudionice su razgovarali o konceptu i važnosti obiteljske kohezivnosti, zakonskim regulativama, ulogama državnih institucija te međusektorskoj suradnji u sprječavanju obiteljskog nasilja.

Na okruglom stolu su sudjelovali razni predstavnici i predstavnice raznih državnih institucija i tijela te organizacija civilnog društva.

Okrugli stol je održan u okviru projekta „Zajedno možemo više!“ koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za žene Adela (Sisak), Udrugom Brod (Slavonski Brod), Hrvatskom udrugom socijalnih radnika i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

 

Comments are closed.