Na inicijativu voditeljice Županijskog stručnog vijeća pedagoga/inja osnovnih škola, Dubravke Kečkeš, u I. osnovnoj školi Čakovec u Čakovcu održan je seminar “Inicijativa mladića” pod vodstvom udruge Status M, predsjednika dr. Natka Gereša i člana Mislava Mandira. Na skupu su prisustvovali članovi/ce Županijskog stručnog vijeća, županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i gradskog Odbora za ravnopravnost spolova. U uvodnom dijelu skupu pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić prisutne je upoznala s opsegom djelovanja svoje institucije i istraživanjima u području obrazovanja.

Seminar je namijenjen stručnom usavršavanju vezano za osvješćivanje mladih, posebice mladića, u svrhu ne pristajanja na nasilje u svojoj sredini. Predstavljen je dokumentarni film o programu “Inicijativa mladića”, studija slučaja i priručnik kampanje protiv nasilja “Budi muško”. Ovaj seminar, kao i idući seminari na županijskim razinama, a koje provodi udruga Status M, održava se uz potporu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

“Inicijativa mladića: promocija rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih” je program koji je usmjeren na rad s mladićima u dobi između 13 i 19 godina, promociju pozitivnih stavova i ponašanja, te uključivanje dječaka i mladića u proces izgradnje boljeg društva. Sudionici/ice na radionici su upoznati s temama vezanim za poimanje roda, rada na životnim vještinama, etiketiranja, izražavanja vlastitih osjećaja, razumijevanja ciklusa nasilja, promicanja poštovanja u intimnim odnosima kako bi što bolje primijenili novostečeno znanje u svom radu.

Comments are closed.