U organizaciji Centra za žene žrtva rata iz Zagreba i partnera na provedbi projekta -Autonomne ženske kuće Zagreb, Centra za razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca te Udruge žena Nit iz Korenice, održan je peterodnevni trening za osnaživanje ženskih organizacija civilnog društva.

Trening je organiziran od 09. do 13. ožujka u Jezerčici, s ciljem unapređenja kompetencija ženskih organizacija civilnog društva za rad s ženama koje su preživjele različite oblike rodno uvjetovanog nasilja I diskriminaciju.Održan je u sklopu projekta „Osnaživanje ženskih organizacija civilnog društva za širenje servisa pomoći i podrške ženama koje su preživjele različite oblike rodno uvjetovanog nasilja“, a zamišljen je kao pilot program koordinirane intervencije institucija i organizacija civilnog društva u zajednici.

Sudionicima su predstavljeni novi zakoni i pravilnici kojima se regulira rad udruga, neprofitno računovodstvo, izrada strateškog plana, kao i osnove dobrog upravljanja organizacijama civilnog društva. U petak, posljednjeg dana održavanja treninga, organiziran je i okrugli stol na kojem su sudjelovali predstavnice/i lokalnih i nacionalnih institucija, koji su predstavili svoja iskustva i nadležnosti vezane za rodno uvjetovano nasilje.

Comments are closed.