U četvrtak, 18. lipnja s početkom u 14 sati, održan je okrugli stol „Otvorena vrata“ Plavog telefona. U centru Zagreba, u prostoru Chilloutke (Ilica 15), okupili su se brojni sudionici/ce iz nadležnih državnih tijela, institucija i organizacija civilnog društva koje se bave pružanjem savjetodavnog rada.

Na samom početku okruglog stola, predsjednik Udruge, Miroslav Vučenović, predstavio je Plavi telefon te njegov značaj. Ukazao je kako više od 18 godina postojanja takve inicijative itekako svjedoči o potrebi hrvatskog društva. Uslijedilo je predavanje Jelene Bićanić o partnerskom savjetovanju teorijom izbora te predavanje Lejle Talić o e-mail savjetovanju s klijentima. Talić se posebno usmjerila na najčešće probleme s kojima se klijenti javljaju, na koji im način pristupa te naglasila da svim klijentima ukazuje na važnost susreta uživo.

Nakon kratke rasprave s pitanjima iz publike, uslijedilo je predavanje Branke Anđukić o obiteljskom i partnerskom savjetovanju, prilikom kojeg je ukratko predstavila rezime iz 2014. godine – koji su najčešći problemi s kojima se klijenti javljaju te traže li pomoć za sebe ili za sebi blisku osobu.

Okrugli stol je završio predavanjem o individualnom savjetovanju, Anite Đuretić-Bartolović te kratkom raspravom, zaključcima i pozivom na međusobnu suradnju.

Comments are closed.