CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje) Vas poziva na svečano otvorenje izložbe ZOOMIRAJMO RAVNOPRAVNOST, u utorak, 2. listopada 2012., s početkom u 17 sati u Showroomu, Galerija Nova, Teslina 7, u Zagrebu.

Devetnaest izložbenih fotografija pokušavaju dati odgovor na pitanje živimo li u društvu u kojem muškarci postaju skloniji podržati rodnu ravnopravnost. Autori i autorice fotografija dokumentirali su rodnu (ne)ravnopravnost  i angažman muškaraca u  svakodnevnim kućanskim poslovima, u brizi o djeci i starijima, i neplaćenom volonterskom radu. Je li svakodnevno pripremanje hrane muška domena? Što ostaje kada se potroše rodne uloge? Može li se fotografijom ilustrirati razvoj društvene svijesti? pitanja su o kojima govore fotografije.

Na otvorenju će biti dodijeljene i nagrade najboljim fotografijama prema ocjeni stručnog žirija koji su činili Ana Opalić, fotografkinja; Saša Ban, redatelj i Vedrana Kobaš, psihologinja; a o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti govoriti će Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, članovi/ce stručnog žirija i predstavnica CESI.

Izložba fotografija dio je CESI projekta Muškarci i rodna ravnopravnost u Hrvatskoj” kojem je cilj senzibilizirati donositelje odluka i kreatore politika i programa o potrebi uključivanja muškaraca u postizanje rodne ravnopravnosti. U prilog potrebi i važnosti uključivanja muškaraca, govore podaci CESI istraživanja gdje se pokazalo da većina muškaraca podržava rodnu ravnopravnost na razini stavova ali se to ne vidi u njihovom ponašanju.

Izložba je realizirana uz podršku CARE International, Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, “Što, kako i za koga/WHW” i nakladničke kuće AGM.

Comments are closed.