Ženska grupa Karlovac “Korak” poziva na sudjelovanje u projektu pod nazivom “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada” koji će se provoditi 20 mjeseci. Ciljna skupina projekta su nezaposlene žene s ruralnog područja Karlovačke županije.

Nositeljica projekta je Ženska grupa Karlovac “Korak”, a partneri u projektu su Grad Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Prirodoslovna škola Karlovac, Centar za civilne inicijative, LAG Vallis Colapis i EKOP Udruga proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se provodi na području grada Karlovca, Duge Rese, Ozlja, Slunja i općine Vojnić.

Ukoliko ste osoba koja proizvodi poljoprivredne proizvode za svoje potrebe, želi usavršiti svoju proizvodnju, naučiti vještine poduzetništva, naučiti kako samostalno voditi knjigovodstvo za poljoprivredna gospodarstva, pozvani ste prijaviti se.

Pridružiti se projektu ŽGK “Korak” možete ukoliko ste :

  • Žena
  • Nezaposlena
  • Bavite se poljoprivredom
  • Poduzetničkog duha

Projekt nudi: stjecanje novih znanja i vještina (vještine traženja posla, umijeće komuniciranja i prezentiranja); stručnu edukaciju o poljoprivrednoj proizvodnji (voćarstvo i sirarstvo/mljekarstvo); znanje i vještine vođenja računovodstva za obiteljska poljoprivredna gospodarstva; znanje i vještine iz poduzetništva; mentorstvo iskusnih proizvođača; stvaranje prepoznatljivog brenda i marketinške strategije; organizaciju prodaje proizvoda; tehničku podršku.

Ciljevi projekta su: povećanje zapošljivosti i samozapošljavanja nezaposlenih žena u Karlovačkoj županiji kroz primjenu inovativnog programa osnaživanja napravljenog po mjeri za svaku ženu kako bi se poboljšale njihove vještine i poduzetničke sposobnosti, te uspostaviti sustav podrške  postojećim poljoprivrednim proizvođačima i nezaposlenim osobama za razvoj njihovih malih poduzetničkih pothvata u poljoprivredi temeljenih na partnerstvu.

Više informacija na telefon ŽGK “Korak” 047/600 392, te na e-mail adresi ledi.korak@gmail.com .

Comments are closed.