Ženska udruga „IZVOR“ iz Tenja započinje s provedbom trogodišnjeg programa (2014. – 2017.) naziva “Podržimo socijalno uključivanje osoba izloženih obiteljskom nasilju”.

Cilj programa je unapređenje sigurnosti i učinkovitosti mehanizama zaštite žrtava nasilja u obitelji, s posebnim naglaskom na žene, te jačanje sustava podrške žrtvama nasilja u obitelji.

U sklopu programa Ženska udruga „IZVOR“ provest će aktivnosti pružanja usluga besplatne prave pomoći, pravnog savjetovanja za žrtve obiteljskog nasilja i diskriminacije putem besplatnog SOS telefona (0800 200151) te psihosocijalne pomoći i savjetovanja putem Grupe za podršku i individualne pomoći (jednom mjesečno). Nadalje, kroz program podrške odvijat će se program osposobljavanja osoba izloženih nasiju u obitelji i diskriminaciji, program zapošljavanja te program obrazovanja (primjerice kroz tečajeve engleskog jezika za djecu osnovnoškolske dobi u Tenji). Ženska udruga „IZVOR“ također će u sklopu provedbe navedenog programa raditi i na zagovaranju učinkovitijeg zakonodavnog i institucionalnog okvira u području obiteljsko-pravne zaštite, zaštite od nasilja u obitelji te diskriminacije.

Program se provodi u suradnji s Gradom Osijekom, Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Osijek. Program je financijski podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Više informacija o samom programu može se pronaći i na sljedećoj adresi.

Comments are closed.