Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske i Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske najavili su početak javne kampanje pod nazivom „Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna.“

Obilježavanje početka javne kampanje održano je u srijedu 8. ožujka 2017. godine na Međunarodni dan žena, u Kući Europe, uz potporu Ureda za informiranje Europskog parlamenta.

Svečanosti predstavljanja kampanje priključilo se više od 60 sudionika/ica te predstavnika/ica različitih medija.

Javna kampanja „Neravnopravnost ne smije ostati poslovna tajna“ osmišljena je s ciljem povećanja svijesti i povjerenja javnosti u sposobnost Republike Hrvatske da zaštiti građane/ke od diskriminacije temeljem spola.

Tijekom mjesec dana provodit će se različite aktivnosti koje uključuju emitiranje radio spota na postajama Hrvatskog radija počevši od 08. ožujka 2017., postavljanje edukativnih postera u sredstvima javnog prijevoza u Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu, te komunikacija s građankama i građanima na uličnim akcijama u Zagrebu (18. ožujka 2017.), Osijeku (25. ožujka 2017.), Rijeci (01. travnja 2017.) i Splitu (08. travnja 2017.) te putem društvenih mreža i internetskih stranica projekta https://ravnopravnost.gov.hr i http://bit.ly/2mlLt4O

Na obilježavanju početka javne kampanje nazočnima su se obratili: gđa. Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta, mr.sc. Helena Štimac Radin, v.d. ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova, voditeljica projekta, gđa. Hannele Varsa, stalna twinning savjetnica na projektu, mr.sc. Amir Muharemi, pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova i koordinator za ravnopravnost spolova, dr.sc. Ana Stavljenić-Rukavina, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, igrači Kluba hokeja na ledu Medveščak Zagreb, Nataša Novaković, savjetnica glavnog direktora za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala, Hrvatske udruge poslodavaca, gosp. Domagoj Franjo Frntić, predsjednik Općinskog radnog suda u Zagrebu te Nj.E. gosp. Timo Rajakangas, veleposlanik Republike Finske.

Comments are closed.