Imate li glumačkog iskustva, a zanima Vas rad na eksperimentalnoj drami feminističkog izričaja, pridružite se glumačkoj ekipi „Sve što nije tvoje“!

Projekt “Sve sto nije tvoje” u drugoj sezoni je u potrazi za jednim glumcem i jednom glumicom (za više uloga) koja i koji će se brzo uhvatiti u tekući projekt!

Zainteresirane osobe su pozvane poslati svoj CV i fotografiju na e-mail svestonijetvoje@gmail.com s naslovom AUDICIJA i slijediti upute.

Za samu audiciju je potrebno pripremiti monolog po vlastitom izboru. Vrijeme održavanja audicije: petak 13.10. 17-19h u Zagrebu.

Probe su planirane kroz sljedećih nekoliko mjeseci, također u Zagrebu.

Više informacija na Facebook stranici SVE ŠTO NIJE TVOJE i svestonijetvoje@gmail.com

 

O PREDSTAVI:

“Sve što nije tvoje” je autorski glumačko – aktivistički projekt na kojem sudjeluje nekoliko glumica i glumaca, povezujući feminističke teme sa širom populacijom. Projekt je originalno započeo tekstom, kao završni rad na Ženskim studijima u Zagrebu, no ubrzo se razvio u  samostalni projekt koji uključuje i ostale oblike dijaloga s publikom. Predstava je eksperimentalna drama koja u nekoliko situacija prikazuje odnos žena-tijelo-glas-društvo.

Prožeta je poezijom i otvara mnogo pitanja u glasu i u tijelu likova. Istražuje koliko često prihvaćamo svakodnevne diskriminatorne situacije i razmišljamo li o njima kao diskriminatornima uopće. Pita se i koliko od toga je nametnuto / naučeno a o koliko toga promišljamo, te podiže i vječno pitanje: koliki intenzitet nepravde mora postojati da bi mi kao društvo reagirali.

Samu predstavu prate dodatne aktivnosti. Popriličan broj događanja je dokumentiran kamerom i obično se predstavljamo vrlo vizualno. Više o projektu se može naći na našem Facebooku, webu, instagramu i youtube kanalu. U projektu sudjeluje 11 osoba koji svojim volonterskim angažmanom već nekoliko mjeseci dižu projekt na noge.

TEME:

Širi spektar tema koje obuhvaća su: rodna ravnopravnost, nasilje u modnoj industriji, nepravednost u podjeli kućanskog rada, diskriminacija žena u kontekstu religije, prava radnica, prava rodilja te nametanje restriktivnog javnog mišljenja o reproduktivnim pravima.

VIŠE O PROJEKTU:

Službeno glasilo –

Facebook stranica: https://www.facebook.com/svestonijetvoje/?ref=bookmarks

Web stranica: http://predstava.wixsite.com/svestonijetvoje

Youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCNomaBAMXtBsb73azH3GG7A

Instagram stranica: https://www.instagram.com/svestonijetvoje/

 

O POPRATNOJ KAMPANJI:

Projekt se sastoji od same predstave i ostalih popratnih aktivnosti / zabilješki / materijala.

Dosada smo od popratnih aktivnosti organizirali dvije dodatne radionice za glumce i glumice, snimili dva filma, jedan igrani i jedan dokumentarni te organizirali tribinu. U planu je još nekoliko filmova. Kako je predstava eksperimentalna i govori o tijelu i glasu, tako smo organizirali dodatne edukacije za glumice i glumce: radionicu plesa kao scenskog pokreta i radionicu zborskog pjevanja. Više o tome se može vidjeti: https://www.youtube.com/watch?v=3eh1P5Z7lsg

Kratki igrani film najave predstave, “Hajde, nasmij se malo” priča o granicama intimnosti, odnosno o konstantnom pozivu na osmijeh koji je usmjeren uglavnom ženama:

Snimili smo i kratki dokumentarni film koji ispituje javno mišljenje pedesetak slučajnih prolaznika u Zagrebu. Pitanja koja postavljamo vrte se oko položaja, uloge i definicije žene u društvu a odgovori su šaroliki: https://www.youtube.com/watch?v=RaxIB66GK_o&t=48s

Unutar kampanje, održali smo i snimili tribinu o osnovnim pojmovima feminizma, trenutnim problemima žena u Hrvatskoj te pokušali smo time povezati akademski jezik feministkinja sa širom populacijom. Ovdje je snimka cijele tribine, a u planu nam je i prijevod tribine na engleski jezik te izrada DVD-a za potrebe manjih lokalnih zajednica. https://www.youtube.com/watch?v=2FKv7XE7rHM&t=1948s

 

CILJ PROJEKTA:

Ciljamo na što više izvedbi, ciljamo doći do svake, ma kako male sredine. Za gostujuće izvedbe nudimo performans za najavu predstave, samu izvedbu predstave te diskusiju o odgledanome poslije izvedbe. Otvoreni smo i za sve prijedloge. Općenito, želimo progovoriti o položaju žene, o položaju njenog tijela u društvu i tome kako se i koliko njen glas čuje. Cilj ove cijele kampanje je progovaranje o temi feminizma na jedan povezujući način, odnosno da ga svi razumiju te da zajedno diskutiramo o tome, detektiramo probleme položaja žena u Hrvatskoj,  diskriminatorne situacije, zapitamo se i uvidimo rješenja. Cilj ovog projekta je i edukacija – prvo glumica i glumaca, zatim one i oni nastavljaju niz i educiraju publiku, publika to prenosi svojim poznanicima itd.

KONTAKT: Lejla Jerković, autorica i redateljica, lejlaj@gmail.com, svestonijetvoje@gmail.com

Comments are closed.