Ženska soba Vas poziva na javnu akciju „Sportom protiv nasilja“ koja će se održati: 23. lipnja 2013.

na Bundeku (centralna livada) od 11h – 13h

U okviru javne akcije biti će održana simbolična rukometna utakmica u kojoj će sudjelovati rukometaši/ice i javnosti poznate osobe. Također na štandovima na kojima će se nalaziti informativni materijali (letci, brošure, priručnici i sl.) građanima/kama će biti dostupne rukometne lopte s potpisima sportaša/ica te ostali rekviziti i promo materijali Hrvatskog rukometnog saveza.

Održavanje utakmice okupiti će veliki broj građana/ki koji će imati priliku dobiti relevantne informacije o mogućnostima zaštite te načinima uključivanja u borbu protiv nasilja nad ženama. Putem razglasa građani/ke će također, imati priliku čuti i jinglove na temu nasilja nad ženama.

Javnoj akciji pridružiti će se i javne osobe koje podržavaju ovu kampanju uključujući i brojne sportaše i sportašice koji/e će se na taj način aktivno uključiti u borbu protiv nasilja nad ženama.

Ova javna akcija nastavak je javne kampanje „U tri klika biraj život bez nasilnika“ koja se provodi u sklopu programa:  „Centar za žrtve seksualnog nasilja“,  kojeg Ženska soba provodi u suradnji s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a kojeg financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih, te projekta „Sigurno mjesto“ kojeg financijski podržava Europska unija, a koji Ženska soba provodi u suradnji s organizacijama civilnog društva: S.O.S. telefon – poziv u pomoć Virovitica, Centar za žene Adela, Sisak i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, Pakrac.

Najavu javne akcije možete pogledati na : http://www.youtube.com/watch?v=GpuvuC0T1N0

Comments are closed.