Poštovana/ poštovani,

Ženska soba Vas poziva na predstavljanje nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama i web stranice „Sigurno mjesto“ koja će se održati

22. veljače 2012.

U HOTELU DUBROVNIK S POČETKOM U 11 SATI

Web stranica Sigurno mjesto namijenjena je ženama žrtvama nasilja, kao i institucijama i organizacijama civilnog društva koje rade na ovoj iznimno važnoj društvenoj problematici. Osnovni ciljevi web stranice su olakšavanje ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške, na način da se na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili u donošenju odluke za izlazak iz nasilja, kao i unaprjeđenje razmjene informacija između različitih tijela i institucija sa organizacijama civilnog društva.

Gošće i gosti koji će održati kratka uvodna izlaganjima biti će:

v  mr. sc. Zrinka Vrabec Mojzeš, Ured predsjednika Republike Hrvatske

v  mr. sc. Helena Štimac Radin, Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske

v  Iva Prpić, pomoćnica ministrica socijalne politike i mladih, Ministarstvo socijalne politike i mladih

v  Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda

v  mr. sc. Maja Mamula – koordinatorica Ženske sobe

Promociju projekta i web stranice  svojim će je nastupom podržati Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas, zajedno s Jelenom Radan.

Promociji će se također pridružiti i podržavatelji/ice kamapanje koji pripadaju umjetničkim, glazbenim, znanstvenim krugovima.

Oni su: Ida Prester, Maja Vučić, Ivica Propadalo i bend Teška industrija, Davorin Bogović, Žan Jakopač, Ana i Mario Rucner, radijske voditeljice Irina Čulinović, Sonja Šarunić, Barbara Kolar, te voditeljski dvojac Švec i Peh, nadalje Jelena Radan, Meritas, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Nina Badrić, Luka Nižetić, spisateljice Rujana Jeger i Mima Simić, sociolog i seksolog Aleksandar Štulhofer, glumačko-redateljska ekipa koju čine Ksenija Marinković, Urša Raukar, Goran Bogdan, Vinko Brešan, Mario Kovač, Ana Begić, Petra Dugandžić, Lada Bonacci, dizajner Ivica Skoko  i druge javne osobe.

Predstavljanje web stranice okupit će i brojne sudionike/ce iz javnog i civilnog sektora, nadležnih institucija, tijela državne uprave i organizacija civilnog društva, koje se bave prevencijom i suzbijanjem nasilja nad ženama.

Održavanje ovog predstavljanja financijski je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao i Grad Zagreb – Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je partner na projektu.

S poštovanjem,

mr.sc. Maja Mamula

Comments are closed.