Povodom dana obilježavanja sjećanja na Vukovar koji se obilježava 18. studenoga, Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK), Sarajevo i Centar za žene žrtve rata – ROSA, Zagreb, ovom prilikom će u Bosni i Hercegovini te u Hrvatskoj odati počast žrtvama zločina u Vukovaru.

Dana,17. 11. 2014. godine od 18:00h do 18:30h, ispred katedrale Presveta Srca Isusova, na Tgu fra Grge Martića u Sarajevu, UDIK će obilježit 23. godišnjicu sjećanja na žrtve zločina počinjenih u Vukovaru.

Dana, 18.11.2014. godine UDIK, Sarajevo i Centar za žene žrtve rata-ROSA, Zagreb u suradnji sa Ženskom mrežom Hrvatske i Inicijativom za Ženski sud-feministički pristup pravdi, obilježit će zločine u Vukovaru na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, od 15:00h do 15:30h.

Dana, 19.11.2014 godine aktivisti i aktivistkinje UDIK-a će posjetiti Vukovar i odati počast žrtvama ovog zločina.

Ove godine, akcije u Sarajevu i Zagreb će se posvetiti svim žrtvama silovanja u Vukovaru, koje su više od dvadeset godina živjele bez podrške države.

Akcijama se traži prepoznavanje pravnog statusa osoba koje su preživjele ratno silovanje, uključivši odgovornost države da se sredstava za novčane naknade žrtvama silovanja osiguraju iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Comments are closed.