Predavanje na temu ”Standardizacija praćenja nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” održano je  27. travnja 2018. godine, u Dubrovniku u prostorijama udruge Deša.

Na predavanju su predstavljeni podatci istraživanja udruge Domine provedenog u svrhu prikupljanja sveobuhvatnih podataka o nasilju nad ženama u Dalmaciji.

Istraživanje je pokazalo kako ne postoji sustavno praćenje slučajeva nasilja nad ženama i nasilja u obitelji ni na jednoj razini i kako čak unutar samih institucija nema standardizacije te kako se često nailazi na greške i nelogičnosti u podatcima.  Bez kvalitetnih i usklađenih podataka ne može se govoriti o stvarnom broju evidentiranih slučajeva nasilja te se ne može znati kakva je vrsta pomoći žrtvama potrebna.

Na predavanju su sudjelovali predstavnici/e nevladinih organizacija, policije i drugih javnih institucija kojima se ovim putem skrenula pozornost na važnost kvalitetnog vođenja statistike i evidentiranja nasilja.

Konačni cilj istraživanja je kreiranje prijedloga nacrta sustavnog praćenja nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na području Dalmacije, a na ovaj način se dobio  bolji uvid u stvarne potrebe i problema institucija i organizacija koja se bave nasiljem na ženama i nasiljem u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije.

This post is also available in: English

Comments are closed.