Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, partner na projektu organizira predavanje Ustavnopravno načelo jednakosti i pravno uređenje istospolnih zajednica koje će održati prof. dr. sc. Sanja Barić, s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Na predavanju će sudjelovati i dr. sc. Goran Selanec, zamjenik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova koji će se u svom govoru osvrnuti na aktualni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu koji bi trebao urediti pravni položaj istospolnih zajednica u Hrvatskoj. Predavanje će se održati 19.03.2013. u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Događaj će otvoriti veleposlanica Kanade u Republici Hrvatskoj, gđa. Louise LaRocque, koja će se publici obratiti u uvodnom govoru.

Predavanje se odvija u sklopu projekta „Drugačije društvo je moguće: Ujedinjeni/e za LGBT ravnopravnost“ kojeg provodi udruga Zagreb Pride s partnerima – Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, Domino – Queer Zagreb i Queer Sport Split. Projekt financijski podržava Europska unija kroz Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR), a financijski pokrovitelj predavanja je i Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj.

Comments are closed.