Ženska soba pokrenula je u veljači 2012. godine nacionalnu kampanju protiv nasilja nad ženama „U tri klika biraj život bez nasilnika“. Okosnica kampanje je web stranica “Sigurno mjesto” čiji je osnovni cilj olakšavanje ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja nalaženje pomoći i podrške.

Kampanju su do sada podržale brojne javne osobe iz svijeta glazbe, umjetnosti i znanosti, a povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama podršku kampanji izrazio je i predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović:

„Na žalost, zbog sve veće financijske ovisnosti o vjenčanim ili nevjenčanim partnerima, ali i zbog osjećaja srama, još uvijek veliki broj žena ne prijavljuje nasilnika, iako su godinama izložene svakodnevnom zlostavljanju. Da bi se to promijenilo u budućnosti, izuzetno je važno razviti svijest kod žena, osobito mlađih generacija, da niti u jednoj vezi ili braku ne smiju trpjeti niti jedan oblik nasilja i da ga ne smiju prešućivati. Stoga koristim ovu priliku da kao suprug i otac poručim svim našim sugrađankama da čuvaju svoje dostojanstvo i dostojanstvo svoje obitelji i ne prihvaćaju nasilje kao način života. Ako ste žrtva, nemojte šutjeti, ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih kćeri kojima se već sutra može dogoditi isto. Skupite hrabrost i kliknite na www.sigurnomjesto.hr i pronađite pomoć i podršku koja Vam je potrebna.“

 Pismo podrške u cijelosti možete pročitati na web stranici Ženske sobe www.zenskasoba.hr.

Comments are closed.