Na HRT 1 u emisiji Dobar dan Hrvatska 02. veljače 2018. godine predstavljena je Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela, projekt čija je nositeljica Ženska soba, koji provodi 11 organizacija civilnog društva, zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva pravosuđa.

O važnosti podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela, kao i o ulozi i radu Mreže govorile su gđa Nikica Vidmar Hamer, ispred Službe za podršku žrtvama i svjedocima pri Ministarstvu pravosuđa, gđa Marija Goatti ispred Ravnateljstva policije i dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe.

Programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“  financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

Comments are closed.