Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež je u suradnji s policijom, Centrom za socijalnu skrb Novi Zagreb i organizacijama civilnog društva, tijekom 2015. g. provela preventivni projekt prema maloljetnicima koji su prvi put došli u sukob sa zakonom – STOP PROGRAM, uz financijsku potporu Grada Zagreba, Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Rezultati programa su predstavljeni u srijedu, 4. svibnja 2016. s početkom u 13h u Novom Zagrebu, Domu za odgoj djece i mladeži. Na skupu su predstavljeni rezultati projekta koji je bio usmjeren na prevenciju društveno neprihvatljivih oblika ponašanja mladih s naglaskom na preuzimanje odgovornosti i posljedice ponašanja. Stop program afirmira alternativni pristup u odgovoru društva na kažnjiva ponašanja maloljetnika, koji uključuje suradnju i koordinaciju svih sudionika u intervenciji kako bi se uspostavio socijalni mir, sigurnost i poštivanje pozitivnih standarda ponašanja, a bez procesuiranja počinitelja, koji program USZM provodi od 2012.g. u Gradu Zagrebu.

Na skupu su govorili/e: Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba; Božo Vrkljan predstavnik Doma za odgoj djece; Lana Petö Kujundžić, predsjednica USZM; Nives Pandža iz Udruge Um, duh, tijelo- Gombalište; Milivoj Kodrnja, Centar za socijalnu skrb Novi Zagreb; prof. dr. sc. Marina Ajduković.

Comments are closed.