XIII. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji u organizaciji Zagreb Pridea „Na pravoj strani povijesti“ održat će se 14. lipnja, 2014. godine u Zagrebu. Okupljanje započinje u 14.00 h na Trgu žrtava fašizma odakle povorka kreće u šetnju gradom.

Ovogodišnja Povorka ponosa odvija se pod sloganom “Na našoj strani povijesti”, pri čemu je izdan i proglas  „Na pravoj strani povijesti“. Tjedan ponosa započeo je 6. lipnja, otvorenjem izložbe fotografija “Naša strana povijesti” u galeriji Inkubator, Tkalčićeva 30, Zagreb, nakon čega je uslijedio Zbeletron after party u Tabanu.
Tjedan ponosa traje od 6. do 13. lipnja, 2014. i to je do sada najveći i najbogatiji Tjedan ponosa  ispunjen raznim političkim, aktivističkim, kulturnim i zabavnim događajima.

Prikupljanje pomoći za stradale u poplava održava se svakog ponedjeljka od 17 – 19h, a tijekom Tjedna ponosa svakodnevno u uredu Zagreb Pridea pri AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

Program Tjedna također uključuje i filmske projekcije, radionice transparenata za XIII. Povorku ponosa, godišnji susret i diskusija roditelja LGBT osoba „Mame u Mami“, speed-dating, turistički obilazak LGBT Zagreba, drag show, kviz o životnom partnerstvu, tribine i diskusije o homofobiji u sportu, sekularnosti i rodu te bogati svakodnevni noćni program. Više o rasporedu događanja na sljedećoj adresi: link.

pride week slika1

 

Comments are closed.