Ususret lokalnim izborima održati će se predavanje i konferencija za medije kojom se želi ukazati na pitanje političke participacije žena s naglaskom na položaj žena pripadnica nacionalnih manjina.

Na konferencija za medije će sudjelovati Mirjana Galo, SDSS-ova kandidatkinja na lokalnim izborima i Viviana Benussi, dožupanica Istarske županije. Moderatorica konferencije za medije je Rada Borić, programska direktorica Centra za ženske studije.

Nakon konferencije za medije počinje predavanje dr.sc. Snježane Vasiljević koja će govoriti o višestrukoj diskriminaciji na temelju spola i etničke pripadnosti u svjetlu prava Europske unije. Druga predavačica je dipl iur. Dragana Jeckov iz Vukovara koja će govoriti o položaju žena srpske manjine na primjeru rada u samoj zajednici.

Projekt AD ACTE – Anti-Discrimination ACtions Towards Equality of Women and Men provodi Centar za ženske studije u partnerstvu sa Srednjoistočnom europskom mrežom za jednakost spolova iz Slovenije te u suradnji sa Srpskim nacionalnim vijećem, a uz financijsku podršku Europske unije.

Više o projektu potražite na http://zenajevise.net/.

Comments are closed.