Zagreb Pride udruženje u sklopu ciklusa tribina organizira dvanaestu po redu Rozu hipnozu pod nazivom “Koliko košta homofobija?” koja će se održati 20. veljače 2014. u cafe baru Booksa (Martićeva 14d, Zagreb) s početkom u 20.00 sati.

Na tribini će se  raspravljat postoji li i kakva je politička ekonomija LGBT pokreta, je li LGBT ravnopravnost kompatibilna s (neoliberalnim) kapitalizmom. Također će se razgovarati o tome je li istina da su homoseksualne osobe bogatije od ostatka stanovništva te jesu li tolerantnija i otvorenija društva ujedno i ekonomski uspješnija. Na predavanju će se također usmjeriti na diskutiranje o tržištu koje oblikuje LGBT trendove te općenito povezanosti kapitalizma s LGBT zajednicom te njenom emancipacijom.

O ovim te mnogim drugim temama vezanim uz kapitalizam, homofobiju te LGBT zajednicu na dvanaestoj Rozoj hipnozi će razgovarati gosti predavači/ce: Željko Ivanković, urednik časopisa Banka; Josip Jagić, ekonomski novinar; Vedrana Pribičević, Zagrebačka škola ekonomije i managementa; Mislav Žitko, Filozofski fakultet u Zagrebu. Tribinu uređuju, organiziraju, moderiraju Ana Brakus i Gordan Duhaček.

Svi/e zainteresirani/e se pozivaju na Rozu hipnozu #12.

Comments are closed.