Studijsko putovanje međuresornog županijskog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama u Crnu goru u razdoblju od 03. do 07. lipnja 2013. godine, organizirala je udruga S.O.S. telefon Poziv u pomoć iz Virovitice. Putovanje je realizirano  uz financijsku potporu Ekumenske inicijative žena i sufinanciranje  Virovitičko-podravske županije. Domaćin studijske posjete u Crnoj Gori bila je udruga SOStelefon za žene i djecu žrtve nasilja iz Podgorice.

Glavni cilj posjeta bilo je međusobno povezivanje i  jačanje kapaciteta predstavnika/ica NVO-a i institucija s područja Virovitičko-podravske županije za rad na problematici obiteljskog nasiljakroz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse s institucijama i NVO-ima iz Crne Gore te uspostavljanje temelja za međunarodnu multidisciplinarnu suradnju.

U studijskom posjetu sudjelovalo je 7 predstavnica, članica multidisciplinarnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama – Desa Kolesarić, predsjednica udruge S.O.S. telefon i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, Marija Bajan Prokl, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije, Gordana Radusin, zaposlenica Centra za socijalnu skrb, Višnja Kajzer, glavna sestra i pomoćnica ravnateljice za sestrinska pitanja i nacionalna koordinatorica iz područja zdravstva, Jasminka Lovretić, viša sudska savjetnica Prekršajnog suda u Virovitici, Snežana Paripović i Jelena Kolesarić, zaposlenice udruge S.O.S. telefon.

Studijski posjet trajao je pet dana a  koncept posjete sastojao se od sastanaka s predstavnicima raznih institucija i nevladinih organizacijana kojima su  razmijenjena iskustava, primjeri dobre prakse sa svrhom  unaprjeđenja djelovanja na rješavanju problemaobiteljskog nasilja ( SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, Kancelariju Ombudsmana, Osnovni sud Podgorica, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – odjeljenje za rodnu ravnopravnost Vlade Crne Gore, Vijeće za prekršaje, Organ za prekršaje, Policiju – odjeljenje za nasilje u porodici, Centar za socijalni

Comments are closed.